Переселенці матимуть змогу отримати субсидію на оренду житла | ZI.ua
Акция закончилась

ВПО у Костянтинівці зможуть отримати субсидію на оренду житла: проект рішення розглядає уряд

20 березня 2024, 15:02 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2340
Поділитися:
ВПО у Костянтинівці зможуть отримати субсидію на оренду житла: проект рішення розглядає уряд
Фото из открытых источников

За повідомленням прес-служби Мінсоцполітики, Міністерстово розробило новий інструмент – субсидію на оренду житла для переселенців.

Так, у міністерстві зазначили, що в Україні для сотень тисяч переселенців питання пошуку житла залишається найболючішим. При цьому частина з них мешкає у спеціально облаштованих модульних містечках, гуртожитках, хтось знайшов притулок у друзів чи родичів.

«В один момент втратити все і, незважаючи на свій вибір, переїхати в інше місто – такі реалії українців, які зазнали руйнівного впливу війни», - наголошується у повідомленні.

Реалізувати пілотний проект планується упродовж двох років.

Як зазначається, розмір субсидії враховує вартість оренди у певному регіоні чи населеному пункті країни. Це пов'язано з тим, що ціна на оренду у Києві, Миколаєві, Закарпатті або, наприклад, Костянтинівці суттєво відрізняється.



Розмір субсидії також залежатиме від:

кількість осіб у сім'ї, що орендує житло;
доходів домогосподарства;
і, відповідно, здатність оплачувати рахунки за оренду самостійно.

Отже, що нижчі доходи, то вищий відсоток вартості оренди покриватиме субсидія.

«Зараз проект рішення про таку допомогу погоджується всередині уряду. Очікуємо, що після затвердження рішення вже з червня ВПО зможуть скористатися новим інструментом підтримки» - наголосили у Міністерстві.

Оскільки рішення Кабміном ще остаточно не прийнято, то подробиці призначення такої субсидії в місцевих УСВП поки не коментують.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ