Російська армія окупувала населений пункт на Донеччині: Зведення з фронту | ZI.ua
Акция закончилась

Ворог просунувся біля Торецька: ситуація на фронті залишається складною

2 вересня 2024, 09:44 | Офіційно 381
Поділитися:
Ворог просунувся біля Торецька: ситуація на фронті залишається складною

Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, постійно атакує наші позиції, повідомляє Генштаб уранці 2 вересня.

Усього минулої доби зафіксовано 182 бойові зіткнення, з них 179 у зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на східній ділянці фронту.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом відбулося 7 бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Липці. 

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 16 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки та Глушківки. 

На Лиманському напрямку ворог атакував 18 разів. Намагався просунутись неподалік Макіївки, Греківки, Новосадового, Невського та Торського. 

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 9 штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Роздолівки. 

На Краматорському напрямку окупанти атакували 8 разів поблизу Андріївки, Кліщіївки, Майського та Маркового. Ситуація під контролем підрозділів Сил оборони. 

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 20 атак неподалік Торецька та Неліпівки. 

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 63 штурмових і наступальних дії агресора поблизу населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Калинове, Гродівка, Новогродівка, Карлівка, Маринівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була в районі Новогродівки, противник активно застосовував авіацію. 

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 25 атак в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Георгіївка. 

На Времівському напрямку противник здійснив 14 атак наших позицій неподалік Водяного, Костянтинівки та Макарівки.

Зміни на карті DeepState

"Сили Оборони закінчили зачистку лінією Мала Локня-Погребки. Ворог окупував Долинівку, а також просунувся біля Макіївки та в Торецьку", — повідомляють аналітики.



"Серпень видався вкрай важким та гарячим, особливо на Покровському відтинку. Для прикладу, 29 серпня ГШ ЗСУ повідомив про 215(!) бойових зіткнень. Загалом, середньодобова кількість боїв склала аж 145, при цьому друга половина місяця мала показник в середньому 164(!) зіткнення за добу. Нагадаємо, що через бої на Курщині, інтенсивність спала в першій половині серпня", — повідомляє паблік.

Інтенсивність бойових зіткнень за серпень:




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ