Проект з реконструкції водопостачання на Донеччині: деталі та перспективи | ZI.ua
Акция закончилась

Вода для Дружківки та Костянтинівки: новий проект відновлення

28 жовтня 2024, 16:02 | ЖКГ | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Слов'янськ 351
Поділитися:
Вода для Дружківки та Костянтинівки: новий проект відновлення

У Краматорську комунальні служби за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні планують відновити водозабір. Проект включає реконструкцію насосної станції та створення нової мережі водопроводу. 

Очікується, що проект збільшить водопостачання майже вчетверо, з 3600 до 14 000 кубометрів на добу, що покриє 30% потреб Краматорська. Крім того, вода з нових свердловин прямуватиме також до Дружківки та Костянтинівки. Про це Суспільне.Донбас розповіли у МКЧХ.

Проект передбачає відновлення трьох та буріння ще мінімум трьох свердловин у Біленькому, передмісті Краматорська. Спочатку МКЧХ підтримав компанію "Вода Донбасу" в оцінці збитків та реконструкції водопідйомних станцій у Слов'янську. А потім на Краматорській фільтрувальній станції було проведено реконструкцію, що включає встановлення водоочисного обладнання та будівництво хімічного сховища та лабораторії. В даний час підйомна станція працює в обмеженому режимі.

Нагадаємо, масований російський удар 28 вересня пошкодив два критичні об'єкти на підприємстві "Вода Донбасу", міста на півночі Донецької області мають проблеми з водопостачанням. У Краматорську воду подають чотири години на день. Також проблеми з водою у Слов'янську, Дружківці та Костянтинівці.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ