По готелю у Краматорську вдарили ракетою Іскандер. Фото | ZI.ua
Акция закончилась

Внаслідок ракетної атаки в Краматорську загинув журналіст іноземного медіа та поранено шістьох людей

26 серпня 2024, 08:26 | Офіційно | Краматорськ 81
Поділитися:
Внаслідок ракетної атаки в Краматорську загинув журналіст іноземного медіа та поранено шістьох людей

24 серпня, о 22:35, російські війська вдарили з ОТРК «Іскандер-М» по готелю у Краматорську, де жила команда репортерів іноземного медіа. Одна людина загинула, ще шестеро зазнали поранень.

Загиблий – громадянин Великобританії, його тіло виявили під завалами після 19 годин пошуків. Серед поранених четверо репортерів: громадяни США, Німеччини, Латвії та України, а також дві місцеві мешканки. 

"Внаслідок ракетного удару будівлю готелю частково зруйновано, люди опинились під завалами. Всю ніч і день тривала пошуково-рятувальна операція. Станом на 18:35 тіло 40-річного британця було деблоковано працівниками ДСНС. Пораненим журналістам віком 38, 40, 41 та 46 років надана медична допомога. Двоє з них госпіталізовані, інші лікуються амбулаторно. Від обстрілу також постраждали дві місцеві жінки, 32 та 34 років, які отримали вибухові травми. Також пошкоджений багатоквартирний будинок", – повідомили у поліції.

Поліцейські задокументували військовий злочин Росії, зібрані матеріали направлені до СБУ для проведення досудового розслідування. Правова кваліфікація події – год. 2 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни).





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ