На Донеччині відмовляють у компенсаціях за пошкоджене житло частіше, ніж у інших | ZI.ua
Акция закончилась

Власникам пошкодженого житла на Донеччині відмовляють у компенсаціях частіше, ніж у інших областях

13 березня 2024, 16:23 | Офіційно 24831
Поділитися:
Власникам пошкодженого житла на Донеччині відмовляють у компенсаціях частіше, ніж у інших областях

Донецька область входить до трійки лідерів за кількістю поданих заяв та їх розгляду. Станом на 11 березня 2024 року власники нерухомості на Донеччині подали 6,1 тис. заяв на компенсацію за пошкоджене житло та 675 заяв – за знищене.

Про це  розповіла голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Так, за програмою "еВідновлення" на Донеччині станом на 11 березня відмовили 27% заявників, які хотіли отримати компенсацію за пошкоджене війною житло. Узгодили компенсації на Донеччині 60% заявників.

Таким чином, показник погодження виплат за пошкоджене житло на Донеччині нижчий, ніж принаймні у Київській та Харківській областях, там такі відмови отримують 21% та 19% заявників відповідно.

Ситуація щодо компенсації саме за знищене житло на Донеччині зворотна: у середньому по Україні 33% таких заявників отримують відмови, найбільше їх фіксують саме у Харківській та Київській областях, проте на Донеччині 23% отримують відмови, а 46% – позитивні рішення.

Повідомляється, що відмовляють у виплатах компенсацій, в основному через невідповідність житла умовам "еВідновлення", недостовірну інформацію про характер пошкоджень або відновлення житла силами донорів і самих власників. Крім цього, подавці заявок іноді самі від них відмовляються, адже очікують на нові етапи програми.

Також трапляються випадки, коли житло, на компенсацію за яке подаються українці, не зареєстроване у державному реєстрі речових справ. У такому разі рекомендують звернутися до юриста та зареєструвати нерухомість.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ