Виплати до Дня Незалежності отримають майже 22 тисячі жителів Донецької | ZI.ua
Акция закончилась

Виплати до Дня Незалежності отримають майже 22 тисячі жителів Донецької області

11 серпня 2023, 12:12 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Бахмут, Добропілля 24306
Поділитися:
Виплати до Дня Незалежності отримають майже 22 тисячі жителів Донецької області
Фото из открытых источников

Згідно з постановою Кабміну № 754 від 23.07.2023 р, до Дня незалежності деякі українці отримають виплати в розмірі від 450 грн до 3 100 грн.

За даними Головного управління ПФУ в Донецькій області, до 24 серпня виплати отримають 21,9 тисячі жителів Донеччини. На ці цілі уряд виділив 26,5 мільйона гривень.

Розмір виплати визначено окремо для кожної категорії громадян:

Особи з інвалідністю внаслідок війни і колишні малолітні (на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язні концтаборів, гетто або інших місць примусового утримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва і з інших причин отримають: I гр. ‒ 3 100 грн; II гр. ‒ 2 900 грн; III гр. ‒ 2 700 грн.

Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Переваги і колишні неповнолітні (на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язні концтаборів, гетто або інших місць примусового утримання, а також діти, народилися в зазначених місцях ‒ 1 000 грн.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3 100 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яких встановлено згідно п. 1 ст. 10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дружини ( чоловіка ) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіка) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва і з інших причин, що не одружилися вдруге – 650 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України – 1 000 грн.

Учасники війни і колишні в'язні концтаборів, гетто або інших місць примусового тримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизан, підпільників та інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом в тилу ворога ‒ 450 грн.

Особи з інвалідністю в результаті війни отримають:

I групи — 3 100 грн.
II групи — 2 900 грн.
III групи — 2 700 грн.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ