Відомі імена понад 16 тисяч дітей, вивезених з України росіянами | ZI.ua
Акция закончилась

Відомі імена понад 16 тисяч дітей, вивезених з України росіянами

22 лютого 2023, 18:38 | Офіційно 702
Поділитися:
Відомі імена понад 16 тисяч дітей, вивезених з України росіянами

Станом на 22 лютого вдалося ідентифікувати дані 16 226 дітей, яких росіяни вивезли з окупованих територій. Разом з тим остаточна кількість викрадених українських дітей може досягати сотень тисяч.

Такі цифри були названі на зустрічі з представником української громади в столиці США, повідомляє Укрінформ з посиланням на слова уповноваженої Президента України з прав дитини Дар'ї Герасимчук.

В Україну вдалося повернути тільки 307 дітей. Крім цього, діти гинуть на війні: в даний час в Офісі генерального прокурора офіційно підтвердили загибель 461 неповнолітнього, ще 920 отримали поранення. Це також не повні дані, оскільки з тимчасово окупованих частин України немає можливості отримати перевірену інформацію.

"За час війни я зненавиділа ранок, тому що саме вранці отримую дані про загиблих і поранених дітей", — поділилася Дар'я Герасимчук.

Всього від війни постраждали вже 7,5 мільйона українських дітей.

Нагадаємо, з Донецької області продовжують евакуювати сім'ї з дітьми. З села Терни вивезли всіх дітей. А під час евакуації сімей з дітьми з Іванопілля почався артобстріл.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі