Газовики Костянтинівки про роботу після обстрілів: "Непередбачувана кожна хвилин | ZI.ua
Акция закончилась

"Відчуття страху вже давно відійшло на друге місце": Газовики Костянтинівки розповіли про свою роботу

15 червня 2024, 12:40 | ЖКГ | Костянтинівка 1317
Поділитися:
"Відчуття страху вже давно відійшло на друге місце": Газовики Костянтинівки розповіли про свою роботу
Газовики Константиновки

Газові мережі Костянтинівки та прилеглих сіл щодня страждають від обстрілів Росії. Лише за останній місяць окупанти залишили без газу близько тисячі будинків.

За таких умов працює аварійна бригада газовиків, яка виїжджає до епіцентру подій, повідомляє Донецькоблгаз.

"Ми їхали в нікуди. Але знали, що маємо лічені хвилини, аби не допустити повного відключення газопостачання у прифронтовому селі", — згадують про одну з аварійних ситуацій газовики Сергій та Анатолій із Костянтинівки Донецької області. 

Чоловіки працюють в аварійно-диспетчерській службі Костянтинівського міськгазу Донецькоблгазу. 

"Це сталося вночі у селі Іллінівка. Лінія фронту – до 20 кілометрів. Колега ледь-ледь світив ліхтариком, аби не стати «світловою мішенню для ворога». Я шукаю пошкодження. Серед попелу зруйнованого будинку виявили гільйотинний розрив газопроводу. Швидко усунули виток. По рації передали диспетчеру інформацію", — розповів про чергову зміну слюсар Сергій Мосейко. 

Аварійна бригада газовиків при цьому виїжджає до епіцентру подій. 


"Відчуття страху вже давно відійшло на друге місце. Ми виконуємо свою роботу, яка немає плану та графіку. Непередбачуваною є кожна наступна хвилина. Колись і перед нашою аварійною машиною прилітали ракети", — говорить про роботу у газовій службі водій Анатолій Малюк. 

Відновлення блакитного палива на Донеччині триває щодня. У перервах між обстрілами газовики продовжують свою роботу та сподіваються, що вже скоро зможуть відкласти бронежилет та каску на далеку полицю.

Нагадаємо, мешканці Дробишевого та Ярової місяць були без газу. Вчора Донецькоблгаз повідомив про поновлення газопостачання у цих населених пунктах.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ