У Мирнограді деякі батьки ховають дітей: Як триває евакуація із міста | ZI.ua
Акция закончилась

Від Мирнограда до лінії фронту — менше 5 км: Як триває евакуація

20 серпня 2024, 18:20 | Офіційно | Покровськ, Мирноград 123
Поділитися:
Від Мирнограда до лінії фронту — менше 5 км: Як триває евакуація
Эвакуация семьи, Донецкая область / Фото: Суспильне Донбасс

У Мирнограді триває евакуація населення, зокрема примусово вивозять сім'ї з дітьми. Від міста до лінії фронту залишилося менше ніж п'ять кілометрів. 

Про це в ефірі Радіо Свобода розповів в.о. начальника військової адміністрації міста Юрій Третяк. 

У громаді досі залишається близько 16 тисяч людей. 

Раніше ставили мету на евакуацію до кінця місяця. Зараз, на жаль, ворог рухається швидше, ніж очікували. Тому намагаємось до кінця тижня по максимуму зробити по евакуації людей. Сподіваємось, що до кінця тижня буде менше 10 тисяч, але не можу казати про це впевнено. Силоміць вивезти людей ми не можемо

#

Жителів міста та громади просять евакуюватися швидше, адже російська армія рухається у напрямку міста.

"Лінія фронту вже менше п'яти кілометрів від міста Мирноград. Кожного дня громада, частина міста під обстрілами. І по приватному секторі, і по промзоні. Люди бачуть, чують. Це найглибший аргумент. Люди виїжджають навіть під час комендантської години. Всі відносяться з розумінням, бо людям треба виїхати. Місто відкрите, щоб не заважати евакуації людей. Всеодно не так швидко, якби хотілося. Вмовляємо, переконуємо, але є люди, які ще чомусь вагаються, чогось чекають", — повідомив він.


Ті, хто не хоче їхати, аргументують свою позицію тим, що їм нема де жити. Юрій Третяк розповів, що евакуація до Рівненської області відбувається з повним розселенням, у Дніпропетровській та Полтавській областях із цим допомагає місцева влада. 

Аргумент: мені їхати нікуди, я нікому не потрібен. Є умови в Полтавській, Дніпропетровській області, які готові прийняти наших людей. Окрім того, є евакупоїзд, який довозить до Дніпра, до Рівненської області


Примусовою залишається евакуація сімей із дітьми. Станом на 19 серпня у громаді залишалася 691 дитина. 

"Є у нас випадки, коли батьки ховають дітей. Сьогодні у нас нарада з поліцією буде, як будемо працювати, як будемо розшукувати батьків, які ховають дітей і кажуть недостовірну інформацію, що діти давно виїхали. Будемо посилювати ці дії, в особливо в тих районах міста, які зазнають щоденних ударів",— повідомив Юрій Третяк.


Також він каже, що місто може опинитися без комунікацій та під постійними обстрілами у найближчі тижні. 

"Життя під постійними обстрілами, можливо без води і без світла. Тому наголошую і звертаюсь до мешканців Мирнограда і Мирноградської громади — не чекайте, краще не буде, буде тільки гірше. Виїжджайте", — додав він.

Контакти для евакуації

Гаряча лінія з евакуації та гуманітарної допомоги: 0800408911; 
Гаряча лінія з отримання виплат під час евакуації: 066 285 62 90; 
Евакуація тяжко хворих та осіб з інвалідністю: 0800332614; 
Цілодобова "гаряча лінія" обласного call-центру: 0800500121 та 0730500121; 
Контактний центр МВА: 099518 40 20; 
Управління соціального захисту населення МВА: 0506481519.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ