Підвищення тарифу дійшло до водопостачання | ZI.ua
Акция закончилась

Навздогін за світлом дорожчає вода

30 червня 2023, 17:08 | ЖКГ 2343
Поділитися:
Навздогін за світлом дорожчає вода

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняла рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, яке буде відбуватися у два етапи – з 1 липня та з 1 вересня, передає УНН.

Відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання на якому було ухвалено рішення прийняти постанови НКРЕКП про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Так, з 1 липня буде підвищено тариф на воду в середньому на 32% залежно від водоканалу. Підвищення вартості водопостачання буде відбуватися у два етапи – 1 липня та 1 вересня.

«Рішення передбачає зростання платіжки на воду й водовідведення для середньостатистичної сім’ї на близько 60 грн. Тобто це не занадто висока цифра, але цим ми забезпечимо належну роботу водоканалів й наявність води у крані належної якості», - сказав член комісії Руслан Кайдаш.

В комісії пояснили підвищення тарифів тим, що останнім часом збільшились витрати на електроенергію, було підвищено заробітною плату, подорожчали реагенти для очищення води.

«У середньому сума в платіжках за водоспоживання домогосподарством (2-3 особи) зросте на 62 грн/міс (з ПДВ). Тобто, до підвищення вона орієнтовно становила 194 грн/міс (при діючому тарифі – 29,78 грн/м3), після підвищення сягатиме 256 грн/міс (за плановим тарифом – 39,37 грн/м3)», - ідеться у повідомленні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ