Вчора з Покровська УЗ евакуювала рекордну кількість пасажирів | ZI.ua
Акция закончилась

Вчора з Покровська УЗ евакуювала рекордну кількість пасажирів

23 серпня 2024, 17:01 | Офіційно 102
Поділитися:
Вчора з Покровська УЗ евакуювала рекордну кількість пасажирів

Укрзалізниця продовжує масштабну евакуацію з Покровська: вчора евакуаційним потягом із міста відправився 371 пасажир, з яких – понад 60 дітей, понад 20 маломобільних пасажирів, а ще – 23 коти та 11 собак. 

"Це рекордна кількість людей, які виїжджають із міста за раз – з початку цього року. Щоб організувати це, залізничники оперативно додали до поїзда 9 евакуаційних вагонів, терміново виключених зі складу графікових поїздів", - повідомили у компанії.

Кожна евакуація з регіону, в якому стає все небезпечніше, одночасно і схожа, і не схожа на попередню.

– Тут чоловік близько 40-го вагона, він ледве йде, дайте терміново візок! 
– Дайте йому води, хто має воду? 
– Підкажіть, а ми всі вліземо у цей вагон? У мене багато речей... 
– Мам, а ми повернемося? 

Ці та інші питання, проблеми, прохання лунають із кожного кута платформи. Залізничники, волонтери, представники ДСНС, поліція – кожен чітко виконує свою функцію, щоб доставити, допомогти, розмістити, нагодувати, і нарешті – евакуювати до безпеки тих, хто потребує допомоги. 

"У мене тут немає нікого, що мені робити? Усі документи згоріли. Я просився, щоб мене евакуювали з розселенням", - Віктор, літній високий чоловік із двома милицями ледве йде по вокзалу у свій евакуаційний вагон. 


"Я живу тут 30 років від народження. Ви уявляєте, як це прожити тут все життя і раптово відмовитися від усього?", - каже Катерина, і на її очі навертаються сльози. Сьогодні Катерина поїде з міста зі своїми двома дітьми: хлопчиком-підлітком та кількамісячною дівчинкою. 

"Дітвора у мене нічого не боїться, кажуть – та це вже вкотре приліт. А я – боюся. А якщо не евакуюватися – можемо залишитися взагалі без нічого", – каже Олена. Сьогодні вона теж евакуюється зі своїми двома маленькими дітьми та літньою мамою. У Покровську всі вони народилися і росли, а зараз - все життя цієї родини вмістилося у кілька целофанових пакетів. Старий дитячий шкільний рюкзак. Фото. Рушники. Парасолька. І оптимізм – що на новому місці її сім'ї буде добре. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ