В Україні планують розширити програму безкоштовного навчання з ваучерів | ZI.ua
Акция закончилась

Ваучери на безкоштовне навчання зможуть отримати більше мешканців Костянтинівки

17 жовтня 2024, 08:50 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 333
Поділитися:
Ваучери на безкоштовне навчання зможуть отримати більше мешканців Костянтинівки
Фото из открытых источников

У Костянтинівці за січень – серпень центром зайнятості видано 17 ваучерів на безкоштовне навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей.

В Україні незабаром внесуть зміни до програми безкоштовного навчання з ваучерів. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він зазначив, що Кабмін нещодавно погодив законопроект про поліпшення ринку праці шляхом професійного навчання. Цього хочуть досягти кількома нововведеннями.

Перше нововведення - переселенці та особи з інвалідністю зможуть отримати ваучер на навчання без урахування вимоги щодо відсутності відповідної роботи. Але в цьому випадку обов'язковою умовою для переселенців є працездатний вік.

Друге нововведення – ваучери зможуть отримати учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни незалежно від дня звільнення.

Третє нововведення - ваучери на безкоштовне навчання зможуть отримати громадяни. яким виповнилося 35 років, та старше

Четверте нововведення – безробітні, які проходять навчання за напрямом центру зайнятості, зможуть розраховувати на допомогу держави.

Ваучер (його вартість 30 000 грн) дає можливість безкоштовно здобути освіту у закладах професійної освіти. Сьогодні на нього можуть розраховувати люди віком від 45 років, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні.

Якщо вони не проходили навчання коштом Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття протягом останніх 3 років. А також ветерани - учасники бойових дій, переселенці тощо.

За даними Мінреінтеграції, восени 2024 року побільшало професій та спеціальностей, якими можна опанувати завдяки безкоштовним ваучерам. Серед нових спеціальностей з'явилися такі напрямки: спеціалісти для відновлення інфраструктури, житла та енергетичних об'єктів.

А також - оператор дистанційно керованих апаратів, авіоніка, прикладна механіка, фізика та наноматеріали. На даний момент ваучери дають на безкоштовне навчання за 95 професіями та 60 спеціальностями.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ