Уряд запровадив новий вид виплат для українців | ZI.ua
Акция закончилась

В Україні запровадили новий вид виплат: хто зможе отримати у Костянтинівці

8 квітня 2024, 14:05 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 5544
Поділитися:
В Україні запровадили новий вид виплат: хто зможе отримати у Костянтинівці
Фото из открытых источников

З квітня уряд запроваджує новий вид допомоги на дітей за програмою «Дитина не одна». Про це в ефірі телемарафону повідомила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

Йдеться про дітей, які залишилися без батьків, але не набули статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

За словами Жолновича, гроші отримуватимуть люди, які тимчасово прийняли таких дітей до себе. Це можуть бути родичі, знайомі, а також якщо дитину дала притулок названа сім'я або дитячий будинок сімейного типу.

Залежно від віку дитини розмір виплат становитиме від 6407 грн до 8000 грн. Якщо ж дитина має інвалідність – від 8 970 грн до 11 190 грн.

Начальник відділу прийому громадян Костянтинівського УСВП Тетяна Мірошниченко розповіла, що потрібно для отримання такої допомоги.

Підставою є наказ Служби у справах дітей про те, що дитина тимчасово перебуває без батьківського піклування. Виплати будуть проводитись протягом часу, зазначеного у наказі.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ