За якої умови повiстку можуть вручити онлайн | ZI.ua
Акция закончилась

В Україні повiстки будуть вручати онлайн, але за однієї умови

12 жовтня 2023, 20:29 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 7335
Поділитися:
В Україні повiстки будуть вручати онлайн, але за однієї умови
Фото из открытых источников
Мобілізація в Україні триває, і слідом за електронним реєстром говорять про впровадження електронних повісток. Зокрема, це може торкнутися повісток про уточнення даних.

Так як поточна система ТЦК і СП стикається з проблемами через нестачу даних про громадян, придатних до військової служби, то цей процес хочуть оптимізувати.

У Верховній Раді виступили з ініціативою, спрямованою на цифровизацию Єдиного державного реєстру призовників, які підлягають військовій службі, і резервістів.

Законопроект № 10062 передбачає централізацію усіх даних, що стосуються персональної та службової інформації, необхідної для військового обліку, в електронних системах і базах даних.

Електронні повідомлення для виклику військовозобов'язаних в ТЦК і СП стануть реальністю тільки за умови внесення змін до норм військового обліку.

За словами адвоката Марини Бекало, автори законопроекту також хочуть спростити процедуру отримання статусу учасника бойових дій, інваліда в результаті військових дій і членів сімей загиблих захисників.

Дане нововведення може полегшити мобілізаційні процедури і зробити їх більш адаптованими до сучасних технологій, вважає юрист.

З жовтня в Україні заробив електронний реєстр військовозобов'язаних «Оберіг», в якому зібрані особисті дані всіх військовозобов'язаних чоловіків у віці від 18 до 60 років. Реєстр наповнений на сьогоднішній день на 90%. Робота над ним триває.

Інформація до реєстру надходить з різних державних реєстрів, зокрема, з реєстру громадян, реєстру транспортних засобів, реєстру фізичних осіб-підприємців та інших. Її потрібно оптимізувати, доповнити і зробити доступною.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ