Вік для служби в ЗСУ парламентарії хочуть змінити | ZI.ua
Акция закончилась

В Україні хочуть змінити вік для служби в ВСУ: Кого торкнеться у Костянтинівці

3 жовтня 2023, 09:21 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Торецьк, Добропілля 3363
Поділитися:
В Україні хочуть змінити вік для служби в ВСУ: Кого торкнеться у Костянтинівці
Фото из открытых источников
На сайті парламенту зареєстровано законопроект, що містить рекомендації щодо внесення змін до частини 2 статті 22 ЗУ «Про військові обов'язки і військову службу».

В даний час військовозобов'язаними вважаються чоловіки у віці від 18 до 60 років. Всі хто старше звільнені від мобілізації, можуть вільно перетинати кордон тощо. Однак незабаром це може змінитися.

У Верховній Раді задумалися над тим, щоб підвищити верхню межу до 70 років для вищого офіцерського складу. Для рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу - до 65 років.

Поки невідомо, чи будуть такі зміни впроваджені і чи будуть вони виглядати саме таким чином, адже не виняток, що все ще можуть змінити і доповнить Швидше за все, це пов'язано з недостатнім виконанням мобілізаційних планів.

Різні ТЦК повідомляють, що їм вдається мобілізувати близько 20-30% з 100% потрібних. Дуже багато чоловіків ухиляються від повісток, не приходять в військкомат для уточнення даних, а також ігнорують ТЦК при першому отриманні порядку.

Хоча останній пункт передбачає штраф, через що боржника вносять до спеціального реєстру, і банк може заблокувати йому всі активні рахунки. Блокування знімається тільки після погашення штрафу, що передбачає появу в ТЦК для того, щоб віддати потрібну квитанцію.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ