В Покровську готують кімнати для переселенців з дітьми | ZI.ua
Акция закончилась

В Покровську в одному з гуртожитків роблять ремонт для переселенців

3 травня 2023, 12:50 | Ініціатива | Покровськ 1692
Поділитися:
В Покровську в одному з гуртожитків роблять ремонт для переселенців

В Покровську йде капітальний ремонт в одному з міських гуртожитків для переселенців. Про це повідомляє Покровська міська військова адміністрація. 

"За підтримки ADRA Ukraine в одному з міських гуртожитків будуть створені комфортні умови для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Зараз в будівлі тривають ремонтні роботи: вже замінені двері, перекрита дах, триває ремонт системи опалення", — говориться в повідомленні. 

Планують капітально відремонтувати 15 кімнат, де зможуть проживати сім'ї з дітьми. 

Крім окремих сімейних кімнат, в гуртожитку будуть обладнані жіночі та чоловічі санвузли, душові кабіни, приміщення для господарських потреб і харчоблок. Повідомляється, що будівля досить стара, 56 року, тому вимагає чималих зусиль для її відновлення.

"Три тижні тому ми розпочали виконання робіт. Вже майже закінчено капітальний ремонт даху – замінено 300 листів шиферу, встановлено близько 30 міжкімнатних дверей. Від благодійників ми отримали матеріал для ремонту системи опалення, зараз цим займаємось. На черзі – електропроводка. Її треба теж міняти, щоб встановити пральні машини, нагрівальні баки та іншу техніку", - зазначив директор гуртожитку Андрій Титов.


Гуртожиток, який розташований по вулиці Ольшанського, обраний пілотним проєктом, до реалізації якого було залучено багато благодійних організацій та фондів.

«Ми беремо участь у грантових програмах. Сподіваюсь, що вже влітку отримаємо пральні машини, мікрохвильовки, душові кабіни. Хочемо закрити нагальні потреби людей для їх комфортного проживання, зробити косметичний ремонт та оснастити кімнати новими меблями», - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.



Перший поверх буде відведено під сімейні кімнати з дитячим куточком та зоною відпочинку, на другому – будуть розташовані кімнати для поодиноких мешканців-постояльців, яких на сьогодні 56 осіб.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі