Соціальна їдальня в Покровську щодня годує близько двох сотень людей | ZI.ua
Акция закончилась

В Покровську годують безкоштовно близько двох сотень людей кожного дня

29 червня 2023, 20:07 | Ініціатива | Покровськ 2163
Поділитися:
В Покровську годують безкоштовно близько двох сотень людей кожного дня

Соціальна їдальня в Покровську щодня приймає близько двох сотень людей в день. Обідають люди безкоштовно, годують всіх, хто цього потребує. Як повідомляє Суспільне, їдальню заснували місцеві жителі півроку тому.

89-річна Валентина півтора місяці як переїхала з Краматорська в Покровськ. Живе сама, готувати самостійно не може, тому приходить в соціальну їдальню.

"Їдальня для приїжджих потрібна, така як я, наприклад, я приїхала, не знаю на скільки, куди мені подітися? Я йду в їдальню, робити нічого, добре, що вона є", - говорить переселенка з Краматорська Валентина.

У черзі близько сотні людей. Місцева мешканка Раїса про безкоштовні обіди дізналася від сусідів.

"Пенсія у мене маленька і син інвалід мало отримує", - розповідає жінка.



"Дружина мене покликала сюди. Я спробував - сподобалося. Підмога родині, тому що пенсія маленька. Підмога", - говорить житель Покровська Микола.

Обіди видають з 11:00 до 13:00. Люди приходят кожен день, їм подають першу, другу страву та напій.

"Жодних документів не вимагаємо, якщо людина потребує — приходить, ми її нагодуємо. Наразі нам уже допомагає місцева військова адміністрація, допомагає фонд "Карітас", багато людей допомагають. Підписали меморандум із міською військовою адміністрацією – приходять соцпрацівники та беруть порції для тих людей, які не можуть вийти з дому", — розповів волонтер Ігор Виноградов.






Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі