В Костянтинівці можна офіційно працевлаштуватися, взявши під опіку дит | ZI.ua
Акция закончилась

В Костянтинівці можна офіційно працевлаштуватися, взявши під опіку дитину

23 лютого 2023, 15:02 | Офіційно | Костянтинівка 6846
Поділитися:
В Костянтинівці можна офіційно працевлаштуватися, взявши під опіку дитину

Костянтинівський міський центр зайнятості провів семінар для безробітних на тему «Патронат над дитиною, як офіційна форма працевлаштування». У ньому взяли участь представники служби у справах дітей Костянтинівської міської ради та міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Відкриваючи семінар начальник служби у справах дітей Ірина Полохливець відмітила, що нерідко бувають випадки, коли проживання дітей у рідній сім’ї стає неможливим з тих чи інших причин і перед органом опіки та піклування постає питання про вилучення дітей із сім’ї. На допомогу в цій ситуації приходить патронатна сім’я. 

«Патронат - це форма тимчасового догляду, виховання та реабілітації дитини в іншій родині - родині патронатного вихователя на період подолання дитиною та її батьками складних життєвих обставин, які спричинили факт вилучення дитини», - зазначила пані Ірина.

Присутні були проінформовані про основні вимоги до громадян, які бажають стати патронатними вихователями, процес навчання. Дізналися зокрема, хто може бути патронатним вихователем, які їх права та основні завдання, діти яких категорій можуть бути влаштовані під патронат та на який термін.

Директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Лопатіна звернула увагу на те, що взяти дитину, яка опинилась в складних життєвих обставинах в свою сім'ю на певний період - це не тільки можливість допомогти в ситуації і обігріти теплом, турботою дитини, яка цього позбавлена, а ще й офіційне працевлаштування.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі