Безробітних залучають до «Армії відновлення» | ZI.ua
Акция закончилась

До «Армії відновлення» залучають тисячі безробітних

15 березня 2023, 18:58 | ЖКГ 2907
Поділитися:
До «Армії відновлення» залучають тисячі безробітних

На сьогодні до проекту «Армія відновлення» залучено 9,5 тисячі безробітних українців. За виконані роботи особам, залученим до «Армії відновлення» держава виплатила 63 млн грн.

Найбільше бажаючих долучитися до суспільно-корисних робіт в Полтавській, Донецькій, Київській та Сумській областях. Про це на брифінгу розповіла заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, передає УНН.

Як повідомила Бережна, на сьогодні є вже 9,5 тисячі безробітних у 14 областях, яких залучили до робіт. Скоріше за все, наступного тижня вже зможуть представити кількість залучених осіб з понад 10 тисяч.

Якщо говорити про області, де найбільше задіяні до суспільно-корисних робіт, то тут беззаперечний лідер – Полтавська область. Тут долучилися 2 800 осіб. Далі Донецька – 1 400 осіб, Київська – 1 300 осіб, Сумська – 1 280 осіб.

Перелік робіт залежить від потреб конкретної області та визначається місцевою владою. Найчастіше це надання соціальних послуг у пунктах незламності, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, заготівля дров для військових і населення, облаштування підвальних приміщень під укриття, розбір завалів та відновлення житлових будинків, будівництво захисних споруд для цивільного захисту.

До речі

Міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що за минулий рік рівень безробіття в Україні зріс майже в 2 рази.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі