Темрява взимку очікує на українців | ZI.ua
Акция закончилась

Україну очікує зима у пітьмі

26 липня 2023, 10:44 | ЖКГ 2379
Поділитися:
Україну очікує зима у пітьмі

Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко закликав українців знову готуватися до блекаутів цієї зими. Ситуація буде такою ж або навіть складнішою, ніж минула. Про це він розповів в ефірі телеканалу «Еспресо».

Через ворожі обстріли зруйновано дуже багато обладнання, яке неможливо відновити за рік, адже цей термін піде тільки на його виробництво. Відповідно, цього обладнання не буде в системі. За 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні об’єкти.

«Я б радив усім українцям готуватися до того, що наступна зима буде складною. Такою ж або навіть складнішою, ніж минула. Ми не можемо передбачити, що буде відбуватися», - наголосив експерт.

Як пояснив Харченко, коли будуть нові удари, ми вже не зможемо умовно розбирати блок, який стоїть і не працює і з нього збирати або з двох розбитих один цілий. Немає вже фізично цих двох блоків. Зима буде дуже складна. Він радить усім українцям, якщо є генератор, змастити його, купити запас палива, приготуватися. Також не будуть зайвими павербанки та інші інструменти, щоб пом'якшити собі ситуацію під час відключень.

Поки в Україні триває повномасштабна війна, необхідності повністю відновлювати обʼєднану українську енергетичну систему немає. Варто лише забезпечити живлення споживачів, повідомив Іван Григорук, віцепрезидент Energy Club.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ