Українцям, які повернулися з-за кордону, почнуть виплачувати допомогу | ZI.ua
Акция закончилась

Українцям, які повернулися з-за кордону, почнуть виплачувати допомогу

20 вересня 2023, 18:46 | Офіційно 1470
Поділитися:
Українцям, які повернулися з-за кордону, почнуть виплачувати допомогу

Українці, які повернулися додому з-за кордону, можуть розраховувати на виплати від держави. Зараз йде обговорення терміну, в який будуть відновлюватися нарахування. 

Постанова може бути прийнята вже до кінця вересня, повідомляє віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук. За її словами, виплати ВПО отримуватимуть ті, хто виїхав з початком війни і повернеться в Україну.

"Ми готуємо зміни до постанови № 709, які передбачатимуть термін, після якого людям можуть відновити виплати. Зараз це питання обговорюється. Ми обговорюємо питання 15-30 днів, це той термін, після якого людям відновлять виплати, якщо людина повернулася жити", - зазначає Верещук. 

Верещук додала, в якому випадку будуть повертатися виплати ВПО. 

"Наприклад, людина виїхала з Маріуполя відразу в 2022 році в Європу і проживала там, хоче повернутися, і таким людям також будуть нараховувати виплати. 

Крім цього, кількість людей, які втратили виплати ВПЛ, досить незначна. За даними Національної сервісної служби, яка в першу декаду вересня провела 1531 перевірку фактичного місця проживання ВПЛ, 80% українців зберегли свої виплати", - повідомила вона.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі