Укренерго просить розумно споживати електроенергію | ZI.ua
Акция закончилась

Українців закликали вечорами економити електроенергію

7 червня 2023, 19:12 | Офіційно 1335
Поділитися:
Українців закликали вечорами економити електроенергію

Незважаючи на підрив росіянами Каховської ГЕС, енергосистема України працює стабільно. Проте в прес-службі Укренерго просять українців розумно споживати електроенергію, особливо ввечері.

Виробництва електроенергії в Україні досить, щоб покрити потреби споживачів. Однак зараз проводяться тривалі ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС, а також деяких АЕС. Тому працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію, пояснили в компанії. 

"“Укренерго” разом з “Укргідроенерго” опрацьовують сценарії подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування Каховської ГЕС", - відзначили в прес-службі компанії.


Українці можуть допомогти енергосистемі, зменшивши споживання протягом дня, особливо в пікові вечірні години з 19:00-22:00. А також можуть:

  • перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч;
  • не включати кілька потужних приладів одночасно;
  • вимикати світло, виходячи з кімнати.
В "Укренерго" відзначили: з жовтня Каховська ГЕС не виробляла електроенергію для енергосистеми України. До окупації станція відігравала важливу роль для Херсонської та Миколаївської областей у регулюванні пікового навантаження.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі