Чи буде світло в оселях українців новорічної ночі | ZI.ua
Акция закончилась

Українці можуть сподіватись на відсутність аварійних відключень у новорічну ніч

27 грудня 2022, 20:40 | ЖКГ 1365
Поділитися:
Українці можуть сподіватись на відсутність аварійних відключень у новорічну ніч

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що по ситуації на сьогодні в разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень електроенергії.

Завдяки героїчній роботі енергетиків із відновлення пошкодженого обладнання, зниженню споживання у вихідний день та відсутності морозної погоди в Україні зменшилася кількість аварійних відключень електроенергії. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 27 грудня.

Як розказав очільник Уряду, сьогодні, 27 грудня, після аварійно-відновлювальних робіт вдалося повернути в мережу два блоки теплових електростанцій. Триває процес відновлення інфраструктури, зростає кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено споживання.

Також діє відпрацьований алгоритм пріоритетності заживлення споживачів. На першому місці — критична інфраструктура, на другому — ВПК, на третьому — важливі виробництва, на четвертому — житловий фонд.

Денис Шмигаль також зауважив, що Росія готується продовжити атаки на українську енергосистему. Тож держава, й Уряд зокрема, перебуває в щоденній готовності до нових масованих обстрілів. Водночас Прем’єр-міністр підкреслив, що в разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі