Як українцям оформити пенсію за кордоном | ZI.ua
Акция закончилась

Українці можуть оформити пенсію і за кордоном

13 березня 2023, 16:27 | Офіційно 1392
Поділитися:
Українці можуть оформити пенсію і за кордоном

За допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України українці можуть оформити собі пенсію після досягнення відповідного віку. Про це повідомив урядовий портал.

Для цього потрібно зайти на веб-портал і вибрати вкладку « Заява про призначення пенсії », ознайомитися з з'явилася на екрані інформацією і потім перейти за посиланням « Вхід ».

Увійти в особистий кабінет можна за допомогою кваліфікованої електронного підпису ( КЕП ).

Якщо у вас немає, – отримати КЕП можна безкоштовно і онлайн, виконавши кілька нескладних кроків, описаних в відео-інструкції.

Після входу виконати наступні кроки:

– Крок 1 – в розділі « Про пенсійне забезпечення » виберіть вкладку « Заява на призначення пенсії ». Узгодьте дистанційне інформування, вибравши спосіб отримання повідомлень про обробку Вашої заяви. Натисніть « Продовжити » і виберіть вид пенсії, наприклад « Пенсія за віком ».

– Крок 2 – дайте відповідь на питання анкети-опитування для заповнення атрибутів звернення і дайте згоду на передачу і обробку своїх персональних даних ( поставте позначку ).

– Крок 3 – прикріпіть скан-копії необхідних документів, підготовлених відповідно до вимог по сканованим копіям документів по наведеним перед формуванням заяви переліку.

Після цього на екрані з'явиться повна форма заяви про призначення пенсії. При необхідності форму заяви можна відредагувати.

Для завершення всіх операцій заяву підписується за допомогою КЕП і відправляється в ПФУ натисканням кнопки « Підписати і відправити в ПФУ ».

За результатами обробки заяви Ви отримаєте інформацію про стан обробки і відповідному рішенні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі