ФСБ РФ пообіцяла за співпрацю 1 млн рублів українському бійцю на Покровському на | ZI.ua
Акция закончилась

Українському військовослужбовцю пообіцяли 1 млн рублів за координати ЗСУ під Покровськом

18 вересня 2024, 11:52 | Кримінал | Покровськ 387
Поділитися:
Українському військовослужбовцю пообіцяли 1 млн рублів за координати ЗСУ під Покровськом

У Покровському районі затримано 26-річного українського військовослужбовця, який перейшов на бік росіян. Про це повідомили на сторінках СБУ та Спеціалізованої прокуратури у галузі оборони Східного регіону.

Повідомляється, що український військовослужбовець готував серію повітряних ударів Росії по місцях дислокації українських військ на Покровському напрямку.

"За даними військової контррозвідки СБУ, під прицілом ворога знаходилися опорні та командні пункти однієї з бригад ЗСУ, яка тримає оборону в районі фронтового міста. Щоб отримати координати для вогневого ураження, окупанти дистанційно завербували українського військовослужбовця, який служить у цій самій бригаді. В обмін на співпрацю ФСБ "гарантувала" своєму агенту 1 млн рублів", — повідомили у СБУ.

Проте грошей військовослужбовцю не заплатили.

Слідство встановило, що у липні 2024 року 26-річний офіцер однієї з бойових бригад вийшов на представника російської спецслужби. За даними прокуратури, підозрюваний передавав ворогові місця дислокації підрозділів та командних пунктів ЗСУ у всіх регіонах України. Особливо кураторів цікавила організаційно-штатна структура бригади, де проходить службу підозрюваний. Повідомляється, що росіяни сподівалися використати цю інформацію для нових вербувань.

Затриманому повідомили про підозру. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. 




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ