Укрпошта почала відправляти пенсії українцям в Польщу | ZI.ua
Акция закончилась

Українські пенсіонери в Польщі можуть отримувати свої пенсії через Укрпошту

24 серпня 2023, 16:07 | Офіційно 1185
Поділитися:
Українські пенсіонери в Польщі можуть отримувати свої пенсії через Укрпошту
Иллюстративное изображение

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.08.2023 № 842 затверджено порядок реалізації експериментального проекту по виплаті міжнародним поштовим переказом АТ «Укрпошта» пенсій і грошової допомоги одержувачам, які тимчасово перебувають за межами України. 

Цей механізм спрощує отримання пенсії та інших видів грошової допомоги громадянам, які в Україні отримували їх поштою і не мали поточних рахунків, відкритих в уповноважених банках. 

Скористатися послугою по виплаті і доставці пенсій або грошової допомоги за кордоном в першу чергу зможуть українці, які тимчасово знаходяться в Польщі.  Для отримання таких виплат міжнародним поштовим переказом громадянину необхідно подати заяву в АТ «Укрпошта» одним із способів: 

  • заповнити електронну форму заяви на веб-сайті АТ «Укрпошта»; 

  • заповнити форму в паперовому вигляді і відправити її за адресою АТ «Укрпошта»: вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001  (JSC “Ukrposhta”, str. Khreshchatyk, 22, Kyiv, 01001, Ukraine) – з приміткою «Пенсія перекладом». 

Міжнародний поштовий переказ буде доставлено отримувачу в місяці, наступному за тим, у якому була надіслана заява, за адресою тимчасового перебування за межами України. 

Перерахунок суми коштів буде проводитися у валюті країни перебування. Така послуга для громадян України за кордоном буде надаватися безкоштовно. Для отримання переказу одержувачу необхідно пред'явити документ, що засвідчує особу. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ