Повідомляється про жертви після ракетного обстрілу по Україні | ZI.ua
Акция закончилась

Україна зазнала масованого ракетного обстрілу – є жертви

9 березня 2023, 09:45 | Надзвичайні події 2115
Поділитися:
Україна зазнала масованого ракетного обстрілу – є жертви

Щонайменше, четверо людей загинули під завалами у Львові, також повідомляють попередньо про загиблих в Херсонській і Дніпропетровській областях – результаті масованого обстрілу України з боку росіян.

У небі над Україною за ніч знищили 34 з 48 ворожих крилатих ракет і чотири дрона-камікадзе типу Shahed, 8 керованих авіаційних ракет не досягли своїх цілей, всього був 81 пуск ворожих ракет, повідомив Головнокомандувач ВСУ Валерій Залужний в Telegram.

За словами Залужного, цієї ночі противник завдав масованого ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури України і здійснив 81 пуск ракет різного базування:

28 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-101 / Х-555;
20 пусків крилатих ракет морського базування « Калібр »;
6 пусків крилатих ракет повітряного базування X-22;
6 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-47 « Кінжал »;
8 пусків керованих авіаційних ракет: 2 – Х-31П; 6 – X-59;
13 пусків зенітних керованих ракет С-300.
Крім того, здійснено 8 пусків ударних БПЛА « Shahed-136/131 ».

Росіяни атакували 3 ТЕС ДТЕК

Сьогодні, 9 березня, в результаті обстрілу постраждали три теплоелектростанції ДТЕК Енерго. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих. В результаті обстрілу було серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно приступили до ліквідації наслідків.

З вересня минулого року ТЕС ДТЕК були атаковані вже 29 разів. Через це 3 енергетика загинули, 28 були поранені.

Тим часом місцева влада територій, які потрапили під обстріл, повідомляють про жертви і руйнування

У Львівській області ракета впала в житловій зоні, відомо про чотирьох загиблих. Як повідомив глава Золочівського району, загинули двоє чоловіків і дві жінки. У момент падіння ракети вони перебували вдома. Завали ще розбирають. Під ними можуть перебувати інші люди.

У Дніпропетровській області в результаті атаки загинув 34-річний чоловік. Також повідомляють про загиблого в Херсонській області.

У Святошинському районі Києва вже відомо про трьох постраждалих після ракетної атаки. Також в результаті падіння уламків ракети п'ять автомобілів повністю знищені і ще 15 пошкоджені, повідомляє Нацполіція і публікує фото з місця подій. Також пошкоджені фасади знаходяться поруч будинків.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі