Угрупування наркоділків з Краматорська затримано на Донеччині | ZI.ua
Акция закончилась

Угрупування наркоділків з Краматорська затримано на Донеччині

14 серпня 2023, 18:27 | Кримінал | Краматорськ 2370
Поділитися:
Угрупування наркоділків з Краматорська затримано на Донеччині

Злочинці займалися збутом морфіну та PVP-солей на території Донецької області. Знешкодили діяльність наркоугруповання працівники УКР ГУНП в Донецькій області та ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях за силової підтримки роти поліції особливого призначення та спецпідрозділу КОРД. Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Встановлено, що наркобізнес організував 49-річний житель Краматорська. До незаконної діяльності він залучив 38-річного місцевого мешканця. Ділки діяли за заздалегідь розробленою схемою. Фігуранти займалися збутом наркотичної речовини «Морфін» наркозалежним особам. Вартість однієї дози коштувала 1 500 гривень.

Крім того, встановлено, що 38-річний учасник злочинної групи разом з 33-річним мешканцем Донецької області створили телеграм канал, через який збували психотропну речовину «PVP-солі» шляхом «закладок». Окрім того, останній фігурант перебував у розшуку за скоєння крадіжки та переховувався від слідства у м. Дніпро.

Злочинну діяльність наркоторгівців співробітники правоохоронних органів документували протягом 7 місяців. Поліцейськими було проведено декілька оперативних закупок та 10 обшуків, у тому числі на території Дніпропетровської області. За результатами проведених слідчих дій вилучено близько 100 грамів PVP- солей, понад 100 ампул морфіну, грошові кошти 305 тисяч гривень та понад 22 тисячі доларів, які були отримані учасниками групи внаслідок торгівлі наркотичними засобами, а також банківські картки, СІМ-картки, засоби зв’язку, що використовувалися в злочинній діяльності.

Зловмисників було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Двом фігурантам вже повідомлено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). 

За незаконні оборудки наркоділкам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Судом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Донецька обласна прокуратура.








Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ