Для ветеранів війни працює проект із перепідготовки чи підвищення кваліфікації | ZI.ua
Акция закончилась

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю можуть пройти професійне навчання

3 січня 2024, 15:33 | Офіційно 990
Поділитися:
Учасники бойових дій та особи з інвалідністю можуть пройти професійне навчання

Восени стартував експериментальний проєкт щодо організації професійного навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. 

Відтепер ветерани можуть безкоштовно, незалежно від рівня їх освіти, пройти первинну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ). Це сучасні заклади освіти, які навчають робітничих професій, актуальних на ринку праці. 

Навчання може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами, або їх поєднанням. Строк навчання — до 6 місяців.

Прийняте Урядом рішення спрямоване на підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, навчання сприятиме подальшому працевлаштуванню саме ветеранів та людей з інвалідністю.

Здобувачі освіти зможуть самостійно обрати місце професійного навчання із переліку закладів освіти на сайті Державного центру зайнятості. Порядком передбачено, що особи, які навчатимуться не за місцем проживання, а також особи, які супроводжуватимуть людину з інвалідністю І групи, отримають компенсацію витрат на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку, а також місце проживання на період навчання.

Фінансування такого професійного навчання та пов’язаних із ним витрат здійснюється коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Для проходження навчання потрібно звернутися до фахівців Костянтинівського міського центру зайнятості, або зателефонувати за номером: 0952068651, 0951211834, 0660096226. 

Список ліцензованих професій для навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю доступний за  посиланням.

Детальна інформація про навчання тут.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ