Як отримати гроші на комуналку для переселенців | ZI.ua
Акция закончилась

В УСЗН Костянтинівки розповіли, як отримати 900 грн на комуналку для переселенців

27 жовтня 2023, 14:32 | Офіційно | Костянтинівка 6657
Поділитися:
В УСЗН Костянтинівки розповіли, як отримати 900 грн на комуналку для переселенців
Фото из открытых источников

Українці, якi безкоштовно прихистили переселенців, отримують допомогу на комуналку з розрахунку 15 грн на добу в неопалювальний період і 30 грн – в опалювальний. В середньому в теплі місяці виходить 450-480 грн, а з 1 жовтня по 31 березня – 900-930 грн на місяць.

У Костянтинівці такі виплати отримують трохи більше 100 чоловік, а людей, якi безкоштовно прихистили переселенців, набагато більше. Як оформити таку допомогу, розповіла заступник начальника відділу з питань соціальних послуг Інна Кнігіна.

- Інна Валеріївна, що потрібно для призначення таких виплат?

- Потрібно прийти в УСЗН господареві житла з документами на будинок або квартиру. Також необхідно пред'явити свої паспорт і ідентифікаційний код. А при первинному зверненні слід взяти довідки ВПО, паспорта і коди всіх переселенців, а також ксерокопії цих документів.

Оформляється така допомога щомісяця, з 1 по 5 число, і при повторному зверненні слід мати з собою оригінали документів переселенців.

- Чи впливають доходи сім'ї або наявність субсидії на призначення такої допомоги?

- Ні. Цей вид допомоги призначається незалежно від доходів сім'ї і від того, чи є у домогосподарства субсидія. Однак хочу відзначити, що фахівці нашого відділу постійно перевіряють такі сім'ї.

Вони повинні переконатися, що переселенці дійсно постійно безкоштовно проживають за вказаною адресою.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ