У Торецьку залишається три тисячі людей | ZI.ua
Акция закончилась

У Торецьку залишається три тисячі людей, є випадки повернення додому

14 серпня 2024, 20:51 | Офіційно | Торецьк 123
Поділитися:
У Торецьку залишається три тисячі людей, є випадки повернення додому

З Торецька евакуація йде дуже повільно. Нині у місті перебуває близько трьох тисяч людей, вони ховаються у підвалах. Виїжджають по 10-15 людей щодня. 

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін в ефірі "Єдиних новин".

Є й випадки, коли люди повертаються до себе додому. За словами начальника ДонОВА, кілька днів тому у Торецьку було поранено 16-річного хлопця. З'ясувалося, що його родина повернулася до міста, об'їхавши усі блокпости. 

"У 10-кілометровій зоні від фронту залишається близько півтори тисячі дітей — менш ніж через тиждень ми змогли евакуювати 2,5 тисячі. За межами Донецької області працюють транзитні хаби, які допомагають евакуйованим комфортно перенести виїзд із рідного дому— повідомив він.

До 10-кілометрової зони входить 170 населених пунктів. Люди виїжджають самостійно, вивозять дітей, а також за допомогою евакуаційних бригад поліцейських, рятувальників та волонтерів на броньованих автомобілях.

Вадим Філашкін повідомляє також, що з людьми проводиться робота, їм розповідають та показують, куди їх евакуюватимуть, і яку допомогу вони отримуватимуть.

Він повідомив, що зараз 130 населених пунктів Донецької області перебувають без газу, води та світла. Відновити електропостачання енергетики не можуть через постійні обстріли.

Нагадаємо, Мирноградська МВА організовує групи для евакуації.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ