У Слов'янську вісім жителів отримали компенсацію за пошкоджене житло | ZI.ua
Акция закончилась

У Слов'янську вісім жителів отримали компенсацію за пошкоджене житло

15 липня 2023, 12:52 | Офіційно | Слов'янськ 1956
Поділитися:
У Слов'янську вісім жителів отримали компенсацію за пошкоджене житло
Поврежденный обстрелами дом в Славянске

У Слов'янську перші вісім жителів громади отримали компенсацію за пошкоджене житло за програмою "єВідновлення". Про це повідомляє Слов'янська міська адміністрація.

Також передано в банк на оплату 28 заяв. Загальна сума виплат по ним складе 2,36 млн грн.

Починаючи з моменту запуску програми "Дії", слов'янці подали 277 заяв. У робочому процесі зараз знаходяться 204 з них. Комісія, створена у військовій адміністрації, обстежила 62 житлових об'єкта. У майже 100 квартир і будинків не вдалося потрапити через відсутність власників. Нажаль, закон не дозволяє проводити обстеження без них.

Розглядають заявки і виплачують компенсацію лише за пошкоджене житло. 

"На сьогоднішній день мова йде тільки про пошкоджене житло. Знищені об'єкти, згідно із законодавством, почнемо обстежувати в другій половині серпня", — відзначили в прес-службі. 

Відзначається, що з міського бюджету виділили кошти на розробку проектно-кошторисної документації на ремонт багатоквартирних будинків, де пошкоджені місця загального користування. Очікується, що ці документи будуть готові вже в серпні 2023 року. Йдеться про будинки за адресами: вул. Лозановича, 20, вул. Поштова, 12, вул. Шевченко, 19, вул. Торська, 43, пр. Парковий, 6. 

"Одночасно ведемо пошук коштів на реалізацію цих проектів. Після того, як ремонт в місцях загального користування буде зроблений, власники житла зможуть отримати компенсації за пошкоджені квартири", - розповіли в МВА. 

Консультації за програмою можна отримати в міській комісії за телефонами: 099 377 62 85 (з 9:00 до 16:00 в робочі дні).



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі