В окупованій Сартані під Маріуполем усім чоловікам видали повістки | ZI.ua
Акция закончилась

У селищі під Маріуполем усім чоловікам видали повістки

24 листопада 2023, 20:05 | Офіційно 1449
Поділитися:
У селищі під Маріуполем усім чоловікам видали повістки

В окупованій росіянами Сартані (Маріупольський район) усім чоловікам вручили повістки у військкомат. Повістки отримали навіть ті, хто поки не отримав російський паспорт, а лише подав документи, а також ті чоловіки, які нещодавно повернулися з евакуації до Сартани, зокрема з країн ЄС. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Суспільне.

Це перший масовий випадок на території Маріуполя та району, зазначив радник. За його словами, мобілізаційний ресурс значною мірою росіяни поповнюють шляхом мігрантів. 

"Ми закликаємо наших маріупольців евакуюватися з міста, доки військкомат не прийшов до них, бо після отримання повістки та візиту до військкомату дорога на виїзд для них із Маріуполя буде закрита. З моменту постановки на облік це фактично мобілізаційний резерв Росії, який вони не випускатимуть за територію РФ", - розповів Андрющенко. 

Як виїхати з Маріуполя 

  • виїзд із території Росії на територію України через Сумщину;
  • з території Росії, потім Білорусь та Польща;
  • з території Росії та територій країн Балтії. 

"Це залежить від того, які документи наявні в людей. З точки зору ризиків — вони однакові. Враховуючи, що доводиться проходити дві перевірки. Фільтрація проходить у пункті перетину кордону в Новоазовську, далі на російсько-українському, або російсько-балтійському. Трохи легший шлях через Білорусь, але він підходить для тих, хто отримав російський паспорт. Шляхи є, є волонтери, є організації. Зокрема і наш консультативний рух допомагає з пошуком шляхів. Вони є, але питання часу, коли росіяни і це закриють.Тому треба користуватися ним зараз", — розказав радник мера.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ