Минулої доби зафіксовано 101 бойове зіткнення | ZI.ua
Акция закончилась

У районах Часового Яру російська армія намагалася 10 разів прорвати оборону — Генштаб

9 серпня 2024, 08:36 | Офіційно | Краматорськ, Покровськ, Торецьк 180
Поділитися:
У районах Часового Яру російська армія намагалася 10 разів прорвати оборону — Генштаб

Минулої доби зафіксовано 101 бойове зіткнення. Публікуємо офіційне зведення від Генштабу на ранок 9 серпня.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося шість бойових зіткнень в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку кількість зафіксовано три ворожі атаки. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Петропавлівки та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 24 штурми окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Терни та Невське.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 13 атак поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Біля останньої ворог провів п’ять із зазначених вище атак.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили десять спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру та Калинівки.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, противник здійснив дев’ять атак. Зусилля зосереджував у районах населених пунктів Північне, Нью-Йорк та Торецьк. Окрім того, штурмував поблизу Залізного.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 29 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки та Костянтинівки. Загалом ворог три рази намагався прорвати оборону наших військ на цьому напрямку.

На Времівському напрямку окупанти здійснили три атаки наших позицій у напрямку Водяного та Вугледару. Противник Успіху не мав.

Також повідомляється, що на кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник значно активізував діяльність авіації.

Зміни на карті DeepState

Український аналітичний паблік уперше оновив карту Курської області, куди зайшли українські сили. Повідомляється, що оновлення будуть із затримками, а деяка інформація може зрештою відрізнятися зі свідченнями прямих учасників подій.

"Бої на Курщині. День перший – 6 серпня. Сили Оборони України звільнили Свердліково, Дар'їно та Олешню", — написали у своєму телеграм аналітики.

На карту нанесли попередні зміни:

Вчора в мережі з'явилася також карта операції в Курській області від Радіо Свобода, на яку нанесли вірогідні просування української армії:










Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ