У Покровську продовжує роботу комісія з обстеження пошкодженого обстрілами житла | ZI.ua
Акция закончилась

У Покровській громаді комісія продовжує обстеження майна після обстрілів, щоб люди отримали компенсацію

28 вересня 2024, 16:38 | Офіційно | Покровськ 156
Поділитися:
У Покровській громаді комісія продовжує обстеження майна після обстрілів, щоб люди отримали компенсацію

У Покровській громаді продовжує працювати спеціальна комісія з обстеження пошкодженого обстрілами житла, щоб люди отримали компенсації від держави повідомили у Покровській МВА.

"З початку повномасштабного вторгнення до нашої комісії надійшло 909 заяв про пошкоджене майно. Вже схвалено 618 заяв на загальну суму 50 мільйонів 688 тисяч гривень. Загалом у 2024 році було схвалено 43 заяви на суму 57 493 163,33 грн щодо зруйнованого майна. Загалом таких надійшло 97 заяв, із них схвалено 77 заяв на суму 89 192 912,13 грн. Про пошкоджене майно з початку цього року було подано 603 заяви, з яких було схвалено 393 на суму 29729479,25 грн", – повідомив начальник житлово-комунального відділу Данил Проскуренко. 

Повідомляється, що наразі три комісії виконують покладені на них функції, складають акти візуального чи комісійного обстеження, а також акти на пошкоджене чи зруйноване житло. Об'єкти, які комісія визнає непридатними для подальшої експлуатації, та видає відповідний технічний звіт відповідно до Постанови від 30 травня 2023 року. № 600 «Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об'єкти нерухомого майна» підлягають компенсації та одержанню сертифікату на купівлю нового житла.

Данил Проскуренко пояснив алгоритм дій, за яким має діяти власник пошкодженого чи зруйнованого житла

Спочатку потрібно подати заявку про такий випадок до Контактного центру за номером 0-800-300-101. Далі комісія складає перелік адрес, з кожним власником зв'язуємось, погоджуємо час, коли комісія може прийти. Потім проходить обстеження, внаслідок якого мешканці отримують акт та подають заявку через додаток «Дія», після цього комісія розраховує обсяги пошкоджень та видає так званий чек лист


Для отримання компенсації за зруйноване житло власники можуть самостійно звертатися до експертної організації із заявкою про необхідність виконання обстеження технічного стану будівельних конструкцій об'єкта, пошкодженого в результаті збройної агресії РФ.


"У громаді витрати на обстеження та замовлення технічного звіту на себе бере і адміністрація. У 2023 році було обстежено 6 приватних будинків, 2 багатоповерхові будинки та отримано відповідні звіти. 2024 року обстежено вже 26 будинків. Це дозволило власникам 77 житлових об'єктів отримати компенсацію за зруйноване житло", – повідомив Данило Проскуренко.

У вересні 2024 року комісія продовжує роботу та складає акти обстежень як щодо пошкодженого, так і зруйнованого майна. 

"Поки є можливість проводити обстеження, комісія працюватиме на території Покровської територіальної громади", — відзначив Данило Проскуренко.

Нагадаємо, у Костянтинівці відмовляють мешканцям, які подають заяву на компенсацію за зруйноване житло. Комісія не проводить обстеження. 

Судячи з карти DeepState, Костянтинівка та Покровськ до лінії фронту знаходяться приблизно на однаковій відстані:




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ