Хто претендує на нову надбавку до пенсії | ZI.ua
Акция закончилась

У ПФУ анонсували надбавку до пенсії 500 грн: Хто претендує в Костянтинівці?

16 серпня 2023, 11:05 | Офіційно | Костянтинівка 6906
Поділитися:
У ПФУ анонсували надбавку до пенсії 500 грн: Хто претендує в Костянтинівці?
Фото из открытых источников

Через війну в Україні значно зменшилася кількість доплат до пенсії. Цього року актуальними залишилися тільки вікова надбавка, доплата за інвалідність і за вислугу років. Крім цього, не скасовували березневу індексацію. Все інше заморожено, як мінімум до кінця року.

Однак в ПФУ заявили, що в серпні буде ще одна надбавка в розмірі 500 грн. Її вирішили нарахувати, проаналізувавши середні пенсії по Україні.

Розмір середньої пенсії близько 5 300 грн, приблизно 30% населення отримує менше 3 000 грн. Нову доплату отримають не всі, а тільки окремі категорії громадян, які потребують особливого догляду. Надбавка по догляду — таку назву нової доплати.

На нову надбавку по догляду претендують такі категорії громадян.

Люди з інвалідністю 1 групи.
Особи, у яких інвалідність 2 групи, самотні, досягли пенсійного віку або потребують догляду.
Самотні особи з інвалідністю 3 групи, які потребують догляду.
Самотні пенсіонери, а також ті, хто отримує пенсію за вислугою років і при цьому потребує постійного стороннього догляду.

Без заяви надбавку нараховують лише особам з інвалідністю першої групи. Всім іншим потрібно писати заяву, мати довідку від медико-соціальної експертної комісії і висновок від ВКК про необхідність постійного догляду.

Також в заяві потрібно вказати, що у особи немає родичів, які могли б його забезпечувати або здійснювати за ним догляд. При цьому не беруться до уваги родичі, які досягли пенсійного віку, або також мають групу інвалідності. Перші доплати повинні надійти людям вже в серпні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ