В два етапи наступного року планується підвищення мінімальної зарплатні | ZI.ua
Акция закончилась

В наступному році мінімальну зарплатню планують підвищити двічі

3 листопада 2023, 10:08 | Офіційно 1656
Поділитися:
В наступному році мінімальну зарплатню планують підвищити двічі

В жовтні Верховна Рада України прийняла проект Державного бюджету на 2024 рік в першому читанні. В бюджеті країни було затверджено зміни і в мінімальній заробітній платі. Відповідно цим змінам, українців чекає підвищення мінімалки двічі в 2024 році. Для розрахунку деяких показників використовують мінімальну зарплату. Про це повідомив сайт kyiv.znaj.ua.

Зміни мінімальної зарплати

Перша позитивна зміна чекає українців відразу з настанням нового року – 1 січня. Тоді, мінімальна зарплата складатиме 7 тисяч 100 гривень. На наступному етапі, до суми мінімалки додадуть 900 гривень. Таким чином після другого підвищення мінімальна заробітна плата буде 8 000 гривень. Це відбудеться в квітні наступного року.

На що вплине підвищення мінімалки

Розмір заробітної плати, наприклад, береться для розрахунку податків для фізичних-осіб підприємців. За кожного найманого працівника підприємець сплачує до бюджету ЄСВ (єдиний соціальний внесок) в розмірі 22%. Відповідно, з 1 січня за 1 працівника до бюджету буде сплачуватися 1 562 гривні, а в квітні розмір податку зросте до 1 760 гривень. На даний момент, ФОПи сплачують внесок 1 474 гривні за одного свого працівника.

Окрім цього зросте й прожитковий мінімум. Від цього значення розраховуються деякі соціальні виплати. Тому, в наступному році українців чекає незначне підвищення мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму, однак разом з тим збільшаться виплати та податки.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ