У Мирнограді через наближення лінії фронту закрили на в'їзд два райони | ZI.ua
Акция закончилась

У Мирнограді закрили два райони, магазини припиняють роботу, людей вивозять у бронекапсулах

22 серпня 2024, 16:07 | Офіційно | Мирноград 150
Поділитися:
У Мирнограді закрили два райони, магазини припиняють роботу, людей вивозять у бронекапсулах
Волонтеры загружают вещи жителей Мирнограда, 21 августа / Фото: Суспильне Донбасс

У місті Мирноград Донецької області через небезпеку та наближення лінії фронту закрили на в'їзд два райони. 

Про це у коментарі "Суспільне Донбас" повідомила заступниця голови Мирноградської МВА Тетяна Ситник.

За її словами, звідти влада за допомогою поліції та ДСНС намагається якнайшвидше евакуювати сім'ї з дітьми.

"Дуже тяжка, напружена ситуація. Страшно. Звісно, всі хотіли жити, як і ми, у своїх будинках. Але ситуація така, що потрібно виїжджати якнайшвидше, бо у два райони нашого міста – район «5/6» та мікрорайон «Західний» – вже не пускають: тільки є вивіз. Вже туди люди не в'їжджають. І вивозимо ми вже людей та дітей капсулами", – розповіла Ситник.

Як зазначила заступниця начальника МВА, саме з цих районів намагаються якнайшвидше евакуювати сім'ї з дітьми екіпажі поліції та ДСНС, а влада допомагає телефонними дзвінками.

"Залучено понад 200 осіб – вчителі, вихователі дитячих садків, соцпрацівники, чиновники. Ми маємо адреси кожної сім'ї. Ми маємо великий список, де ми вказуємо дату, коли сім'я обіцяла евакуюватися. Якщо сім'я евакуюється не самостійно, ми організуємо транспортом, який є у громаді, підвіз до евакопунктів у місті Покровськ. Але дехто навіть ховає від нас дітей. Ми намагаємось їх шукати", – сказала вона.

Про те, як відбувається евакуація з Мирнограда — у сюжеті "Новин Донбасу":

У місті закриваються відділення банків, продуктові магазини, відділення Нової пошти, також діє заборона на роботу громадського транспорту, відсутній інтернет, а з водою — перебої. У місті оголошено примусову евакуацію сімей з дітьми, але частина батьків ховає дітей

"Вже неодноразово стикалися з такими випадками, що батьки кажуть, що діти виїхали, дітей у громаді немає, їх давно відправили, а вони перебувають у громаді. Діти найбільш уразливі під час обстрілів. Обстріл триває вже й вдень, коли батьки можуть бути на роботі, а діти гуляють на вулиці", — зазначає в.о. глави Мирноградської МВА.

Нагадаємо, що до Мирнограда від лінії фронту залишається менше ніж п'ять кілометрів



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ