З різних причин позбавили виплат 140 000 переселенців | ZI.ua
Акция закончилась

У Мінсоцполітиці пояснили, за що 140 000 переселенців позбавили виплат

27 жовтня 2023, 20:07 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3516
Поділитися:
У Мінсоцполітиці пояснили, за що 140 000 переселенців позбавили виплат
Фото из открытых источников

Уповноважені соціальні служби провели масштабну перевірку всіх вимушених переселенців. За результатами моніторингу допомогу від держави забрали у понад 140 тисяч українців.

Міністерство соціальної політики працює над скороченням виплат українцям, які постраждали від російської агресії. Для цього кожен місяць проводять перевірку тих. хто повернулися додому або мають власне житло.

Також зі списку осіб, які мають право на грошову допомогу, прибрали померлих українців і тих, хто нібито отримував подвійні виплати.

За словами міністра соцполітики Оксани Жолнович, представники Мінсоцполітики звернулися до Державної прикордонну службу і припинили виплати тим, хто не відповідає новим критеріям для їх отримання.

Таким чином, список одержувачів виплат скоротили приблизно на 112 тисяч чоловік. Також щомісяця перевіряють людей, які повернулися в своє житло або мають власне житло у безпечних регіонах.

Таких осіб близько 12 000. Ще 9 600 одержувачів грошової допомоги померли, а 9 800 були спіймані на шахрайстві. Вони отримували виплати відразу в декількох громадах.

Глава Міністерства соціальної політики також зазначила, що серед 140 тисяч українців, яких позбавили виплат, було знайдено 250 осіб, які вчинили операцію на суму понад 100 000 грн. Ще 80 українців купили квартири або земельні ділянки.

Країни Європи поступово скорочують допомогу українським біженцям. Наприклад, Німеччина обіцяє сприяти працевлаштуванню біженців, для цього знижують вимоги щодо знання мови.

В першу чергу це пов'язано з нестачею робочої сили, в тому числі некваліфікованої, де знання мови не є критично необхідним. Деякі країни пропонують українцям певні суми за умови, що вони повернуться додому.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ