Які професії будуть затребуваними в найближчі роки | ZI.ua
Акция закончилась

В Мінекономіки спрогнозували затребувані у ближчі 10 років спеціальності

17 листопада 2023, 20:03 | Світ та людина 2097
Поділитися:
В Мінекономіки спрогнозували затребувані у ближчі 10 років спеціальності

У наступне десятиліття найпопулярнішими на ринку праці виявляться технічні фахівці з розвитку вітчизняних військових технологій та відновлення оборонно-промислового комплексу, а також інженери. Заступник міністра економіки Тетяна Бережна виступила на міжнародному форумі «Людський капітал: навички для майбутнього». Вона назвала спеціальності, які будуть необхідні у найближчі 10 років.

Також, за її словами, будуть потрібні військові всіх спеціальностей. Необхідні випускники STEM-освіти (наука, інженерія, математика, технології). Робота буде і для медиків, включаючи психологів та реабілітологів, фахівців у сфері енергетики та публічної політики, архітектори, інженери-проектувальники та будівельники).

Засновник рекрутингового агентства «Борщ» Сергій Марченко висловив аналогічну думку, що і Бережна. Україні потрібні представники технічних професій, конструктори, проектувальники та інженери, які можуть працювати із важкою промисловістю.

Експерт ринку праці вказав на затребуваність психологів – як для військових, так і цивільних. Багато професіоналів виїхали за кордон. Наші співвітчизники зазнають сильного стресу в умовах повномасштабної війни, тому їм потрібна допомога.

За словами аналітика, роботодавці мають великі проблеми з кадрами, тому що працездатних українців поменшало, на ринку праці спостерігається незбалансованість. Вакансій об'єктивно більше, але їх нікому займати.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ