У Львові прооперували підлітка з Бахмута з осколком біля серця | ZI.ua
Акция закончилась

У Львові прооперували підлітка з Бахмута з осколком біля серця

23 лютого 2023, 13:03 | Надзвичайні події | Бахмут 1224
Поділитися:
У Львові прооперували підлітка з Бахмута з осколком біля серця

16-річний Микита з Бахмута 31 січня вийшов з дому набрати воду, коли почався артобстріл. Трисантиметровий уламок застряг в його грудній порожнині – всього в декількох міліметрах від аорти, повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Тоді двоє людей загинули, четверо постраждали, серед них - Микита. Він отримав важке мінно-вибухове поранення з численними переломами рук і ніг, а також пошкодженням лівої легені. 

Каретою швидкої Микиту терміново доставили в Дніпро. Місцевим медикам вдалося стабілізувати стан хлопця. Далі евакуаційним поїздом його доставили у Львів, в Національний реабілітаційний центр. 

"Аби врятувати хлопцеві життя, наші спеціалісти виконали дві операції. Спершу малоінвазивно видалили уламок із грудної порожнини, а пізніше - дрібні уламки з м’яких тканин, стегна та плеча", - розповіли медики.



Наразі життю Микити травми більше не загрожують. Однак попереду у хлопця тривалий процес відновлення. Для цього з ним щоденно по кілька годин працюють фахівці з реабілітації.

"Сам Микита каже: сподівається, що одужає зовсім скоро. Він мріє про перемогу та повернення додому", - йдеться в повідомленні.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі