У Краматорську робили довідки про непридатність за 7 тисяч доларів | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорську за 7 тисяч доларів робили довідки для виїзду за кордон

26 липня 2024, 19:48 | Кримінал | Краматорськ 267
Поділитися:
У Краматорську за 7 тисяч доларів робили довідки для виїзду за кордон

У Краматорську чоловік організував "схему" з переправлення військовозобов'язаних через державний кордон, до якої залучив свою знайому.

Про це повідомляє спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону. 

Двом місцевим мешканцям повідомлено про підозру. Їм інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

"Він, як керівник та організатор «схеми», віддавав накази про виробництво довідок військово-лікарської комісії та тимчасових посвідчень військовозобов'язаного з відмітками про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку, які є підставами для виїзду за межі України. Жінка виконувала їх. Ціна за таку послугу становила 7000 доларів США", — повідомили у прокуратурі.

Підозрювані використовували діяльність третіх осіб, щоб знизити ризики та приховати свої дії.

Під час санкціонованого обшуку у підозрюваних виявлено та вилучено: довідки військово-лікарської комісії, тимчасові посвідчення військовозобов’язаних з відмітками про непридатність до військової служби із виключенням із військового обліку та грошові кошти у розмірі 22000 доларів США, 1750 євро, 43000 грн, мобільні телефони та чорнові нотатки

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Прокурори встановлюють можливу причетність до зазначеної злочинної схеми військовослужбовців ТЦК.






Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ