У Краматорську запрацював комунальний МРТ-апарат | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорську з'явився перший комунальний МРТ-апарат

31 січня 2024, 16:08 | Офіційно | Краматорськ 2406
Поділитися:
У Краматорську з'явився перший комунальний МРТ-апарат

У Краматорську у тестовому режимі запрацював перший комунальний МРТ-апарат, обладнання з'явилося у КНП "Міська лікарня №3". Про це повідомила міська адміністрація.

Повідомляється, що придбати обладнання вдалося завдяки допомозі благодійників.

"Потреба у власному апараті була давно. За допомогою благодійників місто нарешті його отримало. Наявність такого обладнання дозволить суттєво покращити якість надання медичних послуг пацієнтам", - зазначає генеральний директор лікарні Олексій Яковленко.

Наразі лікарня може розширити перелік заключених пакетів надання медичних послуг, а отже, отримати більше фінансування від НСЗУ. 

"Без такого обладнання ми не могли б надавати ті ж послуги з хіміотерапії. Тепер це стало можливим, а це безперечний плюс для пацієнтів — установ, які надають такі послуги у місті, побільшало", - наголошує медичний директор з хірургічного профілю КНП "Міська лікарня № 3" Ганна Щербак. 

Повідомляється, що апарат – не новий, але він працює добре, його потужність 0,4 Тесла, а отже, він дозволяє поставити досить точний діагноз і на 80% закриває потребу досліджень.

"Це другий такий апарат на Донеччині (а його потужність говорить про те, що в переважній більшості випадків пацієнтам не доведеться їхати в інші регіони для проведення досліджень", – зазначає лікар-рентгенолог.

Прилад працює від мережі 220 вольт, тому не потребує залучення додаткових потужностей.

Нині обстеження проходять пацієнти, необхідність дослідження котрим визначає лікар.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ