У Краматорську використовують штучний інтелект для діагностики | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорську використовують штучний інтелект для діагностики

26 листопада 2023, 13:05 | Офіційно | Краматорськ 1104
Поділитися:
У Краматорську використовують штучний інтелект для діагностики

Краматорськ - друге після Одеси місто, в якому впроваджуються технології штучного інтелекту для медичної діагностики. Це дозволяє прискорити процес у кілька разів.

Система працює на базі штучного інтелекту та значно прискорює процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку, коли час є критичним фактором. Першим містом, де система почала працювати, стала Одеса. Одеський досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів наразі використовується і у Краматорську.

Що робить штучний інтелект? 

Нейромережа аналізує зображення комп'ютерної томографії в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни. Вже протягом 5 хвилин після обробки знімка програмою лікар може прийняти рішення щодо подальшого лікування. Це прискорює процес у кілька разів. 

Комп'ютерна томографія – - метод діагностики, заснований на застосуванні рентгенівського випромінювання. На відміну від звичайної рентгенографії при КТ проводиться безліч пошарових знімків, з яких комп'ютерна програма будує тривимірне зображення області, що досліджується. 

Записатись на комп'ютерну томографію можна за номером (050) 870-30-19. Проект «BrainScan» запроваджується Міністерством охорони здоров'я України за підтримки проекту USAID Ukraine – USAID Україна «Стійкий розвиток національних систем охорони здоров'я в Україні» (LHSS).


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ