Бандити планували "вибити" з підприємця у Краматорську півмільйона доларів | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорську планували вбити підприємця за 500 тисяч доларів

13 серпня 2024, 15:46 | Кримінал | Краматорськ 96
Поділитися:
У Краматорську планували вбити підприємця за 500 тисяч доларів

СБУ затримала кримінальника-рецидивіста, який планував проникнути в будинок до підприємця з Краматорська і заволодіти 500 тис. доларів США, після чого вбити його і вивезти тіло за місто.

Як повідомляє прес-служба СБУ, бандити тероризували мешканців прифронтових міст, де обкладали «даниною» підприємців та організовували розбійні напади.

"Фігурант намагався «вибити» з власника приватного медзакладу пів мільйона доларів. Як свідчать матеріали справи, у разі одержання всієї суми від потерпілого, зловмисник планував його вбити, а тіло закопати у лісосмузі за містом. Для реалізації злочину фігурант залучив двох учасників банди. Щоб підготувати розбійний напад на підприємця, зловмисники тривалий час слідкували за ним: вивчали розпорядок дня, маршрути пересування та коло близьких знайомих. Учасники банди мали викрасти потерпілого і в багажнику авто вивезти за місто, де йому підготували «могилу»", — повідомили у СБУ.

Лідера та учасників банди затримали під час спроби викрадення потерпілого біля його будинку. 

Повідомляється, що під час обшуку у затриманих вилучили гранати Ф-1 та РГД-5, автомат Калашнікова, пістолет Макарова; балаклави, лопату, рукавиці, скотч та стяжки, які фігуранти підготували для скоєння розбійного нападу та вбивства; мобільні телефони із доказами злочинної діяльності. 

Лідер банди перебуває під вартою. Вирішується питання притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання. Фігурантам загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.






Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ