У Краматорську компанія, яка обслуговує понад 400 будинків, розриває договір | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорську компанія, яка обслуговує понад 400 будинків, розриває договір через заборгованість

2 серпня 2023, 18:09 | ЖКГ | Краматорськ 2820
Поділитися:
У Краматорську компанія, яка обслуговує понад 400 будинків, розриває договір через заборгованість
Краматорский городской совет, Фото: wikimapia

У Краматорську через великі борги за комунальні платежі керуюча компанія "Ладіс", яка обслуговує 462 будинки, розриває договір на обслуговування будинків. Про це повідомляє КК "Ладіс" на своїй сторінці в фейсбуці, передає Суспільне.

"З 1 вересня цього року УК «Ладіс» припиняє дію договорів про надання послуги з управління із 462 багатоквартирними будинками. У зв’язку з критично низьким рівнем оплати мешканцями багатоквартирних будинків за послугу з управління (від 10 до 34%), компанія опинилася в дуже складному фінансовому становищі", — йдеться у повідомленні.

У УК Ладіс додали, що сплачених коштів не вистачає на прибирання прибудинкової території, техобслуговування внутрішньобудинкових мереж тощо. Через це немає грошей на підготовку будинків до опалювального сезону.

Також у Ладісі зазначили, що тарифи не переглядались з 2018 року. Але за останні роки значно зросли ціни за матеріали, паливо та мінімальна зарплата працівників компанії.

Як розповів Суспільному речник Краматорської міської військової адміністрації Ігор Єськов, для обрання нової компанії, яка буде займатись обслуговуванням житлового фонду міста, проведуть відкритий конкур. Наразі невідомо які саме компанії будуть брати в ньому участь.

Також він зазначив, що через розірвання договору опалювальний сезон не опиниться під загрозою, оскільки Ладіс зобов'язався обслуговувати будинки та підготувати їх до зими, допоки не буде призначеного нову управляючу компанію.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ