Через підриву Каховської ГЕС на Донеччині підсилюють контроль за продажем риби | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорському районі підсилюють контроль за продажем рибних продуктів

13 червня 2023, 13:04 | Офіційно | Краматорськ 1086
Поділитися:
У Краматорському районі підсилюють контроль за продажем рибних продуктів

Краматорське районне управління ГУ Держпродпотребслужби в Донецькій області інформує про необхідність посилити заходи контролю над оборотом риби і продуктів з неї. Це пов'язано із загибеллю водних біоресурсів в результаті підриву дамби Каховської гідроелектростанції. Щоб уникнути негативних наслідків на здоров'я людей і навколишнього середовища, оператори ринку повинні приймати рибу і рибопродукти тільки з супровідними документами для здійснення ідентифікації та відстеження продукту, повідомляє Краматорське районне управління.

Харчові продукти повинні бути належним чином марковані або згідно з документацією, супроводжуватися інформацією відповідно до вимог законодавства. А саме:

- назва та інші відомості, що дозволяють ідентифікувати харчовий продукт;
- обсяг або кількість (вага) харчового продукту;
- найменування та місцезнаходження оператора ринку, що поставляє харчовий продукт і найменування, місцезнаходження оператора ринку, якому поставляється харчовий продукт;
- дата відправки партії (лота) харчового продукту.

Зазначена інформація зберігається оператором ринку до закінчення граничного терміну споживання харчового продукту або закінчення мінімального терміну придатності харчового продукту.

Оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров'я людини.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі