Бригади енергетиків працюють навіть вночі, місцеві жителі надають допомогу | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорському районі через зледеніння проводів як доміно склалися 16 стовпів

20 грудня 2023, 16:24 | ЖКГ | Краматорськ 1623
Поділитися:
У Краматорському районі через зледеніння проводів як доміно склалися 16 стовпів
Провода во льду на Донетчине

У Краматорському районі два села залишилися без світла через негоду. Зледенілі проводи стали причиною падіння ряду стовпів. Про хід робіт розповідає прес-служба ДТЕК.

Енергетикам довелося підняти понад 20 прольотів проводу і встановити 16 опор замість тих, що впали через ожеледицю, зледеніння та падіння дерев. Відновити електрику допомогли місцеві мешканці.

"Така робота займає, як правило, кілька днів. Однак ми справилися за один. Завдяки самовіддачі наших енергетиків, залученню громади, яка допомагала і з посипкою доріг, і з технікою – надала трактор з причепом та ямобур. Приватні підприємці також не лишилися осторонь – допомогли краном та додатковою вишкою", - йдеться у повідомленні.



За останню добу бригади електриків:

  • відновили роботу 38 трансформаторних підстанцій; 
  • повернули світло до 14 населених пунктів; 
  • з електрикою - будинки 1086 сімей. 

Сьогодні в області працює 81 аварійно-відновлювальна бригада. Роботи ускладнюються як бойовими діями, так і складністю проїзду до деяких ділянок через багнюку. Проте енергетики не припиняють ремонту та продовжують відновлювати світло.


Бригади працюють і вночі. На відео нижче ремонт пошкоджених мереж у Покровському районі.

"Коли наші хлопці робили обхід, їх зустріли місцеві, і відвели туди, де через зледеніння проводу та грозозахисний трос виникла електрична дуга. Це дозволило значно прискорити ремонт та відновити світло у чотирьох селах Покровського району", - повідомили енергетики.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ