Отримати субсидію зможуть не всі: в уряді ухвалили важливе рішення | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці субсидію отримають не всі: У Кабміні ухвалили важливе рішення

17 вересня 2024, 14:08 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Курахове, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 540
Поділитися:
У Костянтинівці субсидію отримають не всі: У Кабміні ухвалили важливе рішення
Фото из открытых источников

Кількість субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг наступного року значно зменшиться. Близько 400 тисяч сімей не отримуватимуть державної допомоги на оплату рахунків.

Це рішення Кабінету міністрів України, про що йдеться у пояснювальній записці до проекту державного бюджету на 2025 рік.

Загалом витрати на виплату субсидій та пільг планують урізати на 7,6 млрд грн.

Загалом до держбюджету у 2025 році на фінансування субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги, а також на придбання палива та зрідженого газу заклали 42,321 млрд грн.

Така сума дозволить надати допомогу на оплату ЖКП приблизно 2,8 мільйона домогосподарств. У бюджеті на 2024 рік на субсидії та пільги було закладено майже на 7,5 млрд грн. більше — 49,9 млрд грн.

В уряді наголошують, що витрати на субсидії скоротять завдяки підвищенню адресності такої допомоги. Наприклад, переглянуть критерії оцінки фінансово-майнового стану субсидіантів.

А також припинять виплачувати допомогу громадянам, які мешкають за кордоном або на тимчасово окупованих територіях. Крім того, Кабмін планує запровадження щомісячної верифікації виплат.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ