Як сьогодні працюється волонтерам у Костянтинівці | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці працюють незамінні волонтери

25 липня 2024, 13:31 | Світ та людина, Милосердя | Костянтинівка, Ил'іновка 1380
Поділитися:
У Костянтинівці працюють незамінні волонтери
Фото - автора

Віктора Галаса колеги часто називають незамінним за його працьовитість та безвідмовний характер. Працює він у Костянтинівській міськрайонній організації Товариства Червоного Хреста України.

Але до цієї професії Віктор прийшов не відразу. Будучи іхтіологом, вивчав та допомагав у розведенні осетрових риб в Україні. Виконуючи одне із завдань, потрапив в аварію, травмував ногу та виявився прикутим до ліжка.

У цей період один знайомий запропонував йому попрацювати диспетчером на телефоні в Костянтинівській організації. Товариства Червоного Хреста.

Віктор погодився, а коли став на ноги, перейшов працювати волонтером. І сьогодні має кілька обов'язків. Він привозить, розвантажує та роздає набори гуманітарної допомоги відвідувачам.

У певні дні, згідно з графіком, возить мобільну бригаду лікарів селами Іллінівської громади. А ще на замовлення адміністрацій підприємств та організацій проводить тренінги для працівників із надання першої (долікової) медичної допомоги.

Головним у своїй роботі Віктор вважає витримку та спокій. До Червоного Хреста звертаються люди, які опинилися у складній життєвій ситуації, і вони не завжди стримують свої емоції.

Вечорами нерідко дається взнаки отримана колись травма, але про це Віктор намагається не думати. Він знає, що завтра на нього чекають колеги та відвідувачі, які гостро потребують його допомоги.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ